4 syytä, miksi kiintolevyn tallennus ei ole luotettava liiketoimintavaihtoehto nykyään

Pitkään tietokoneen käyttäjien ensisijainen tallennusvaihtoehto oli kovalevy. No, vaikka tämä on saattanut olla toteuttamiskelpoinen vaihtoehto aiemmin, jokainen, joka edelleen käyttää tätä välinettä, on vaarassa menettää olennaiset tiedot. Vaikka nykyiset kiintolevyt pystyvät tallentamaan suuria tietomääriä melko helposti, tämä ei ole luotettavin vaihtoehto. Kiintolevyn tietojen tallennus ei ainoastaan uhkaa tietojasi, vaan myös rajoittaa sen tehokkuutta. On muutamia syitä, miksi kiintolevytallennustilaan luottaminen on vanhentunut käytäntö.
1. Säilytys ei ole turvallinen
On monia tapoja, joilla voit menettää kiintolevyllesi tallennettuja tietoja, ja ne vaihtelevat vahingossa tapahtuvasta tietojen poistamisesta viruksiin ja pysyviin fyysisiin vaurioihin. Kiintolevyjen käytössä on monia sudenkuoppia, ja ne voivat viedä sinulta arvokkaat tiedot. Tutkimusten mukaan monet vuosittain valmistetut kiintolevyt kuolevat ilman varoitusta vuodessa tai kahdessa. Tämä on erittäin valitettavaa etenkin siksi, että monet tietokoneen käyttäjät ovat valmistautumattomia eivätkä ymmärrä arvokkaiden tietojensa mahdollista haavoittuvuutta.
2. Estää online-jakamisen
Kiintolevylläsi olevia tietoja ei voi jakaa verkossa, mikä tarkoittaa, että voit työskennellä useissa paikoissa olevien ihmisten kanssa rajoitetusti. Nykyisessä työympäristössä, jossa on paljon verkkoyhteyksiä, kyvyttömyys käyttää tietojasi mistä tahansa voi olla todellista haittaa. Kiintolevyn tietojen tallennus mahdollistaa pääsyn tietoihisi vain, kun käytät suojattua tietokoneverkkoa. Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava tietyissä paikoissa saadaksesi tarvitsemasi tiedot. Tämä voi vaikuttaa tuottavuutesi.
3. Pääsy virtalähteeseen
Toinen syy siihen, miksi kiintolevyn käyttö voi aiheuttaa haittaa, on se, että kiintolevyn käyttämiseen tarvitaan virtalähde. Tämä tarkoittaa, että jos olet etäpaikassa, jossa virta on ongelma, et voi käyttää tietojasi. Virtariippuvuus voi osoittautua kalliiksi, jos virransyöttö jostain syystä katkeaa, kun kopioit tai käsittelet tietoja kiintolevyltä. Kun käytät pilvitallennustilaa, sinun ei tarvitse huolehtia virtalähteestä.
4. Yhteensopimattomuus mobiililaitteiden kanssa
Aikana, jolloin älykkään teknologian käyttö lisääntyy, ei ole mitään syytä jatkaa vanhentuneen teknologian käyttöä. Mobiililaitteita on kaikkialla ja monet ihmiset käyttävät niitä erilaisiin toimintoihin, myös liike-elämään. Kiintolevyt eivät ole yhteensopivia näiden laitteiden kanssa, joista on tullut tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Monissa tapauksissa viestintä ja tärkeä tiedonsiirto tapahtuu kokonaan mobiililaitteiden avulla. Sinun on siirrettävä tietoja sähköpostitse tai USB-kaapeleilla, joilla voi olla useita rajoituksia.
Kiintolevyillä on hyvin rajoitettu liikkuvuus, ja niiden siirtäminen paikasta toiseen voi olla todellinen päänsärky. Lisäksi kiintolevyt eivät yleensä ole yhteensopivia erilaisten tietokoneiden kanssa, mikä tarkoittaa, että jos irrotat kiintolevyn yhdestä järjestelmästä, se ei välttämättä toimi tehokkaasti muiden järjestelmien kanssa. Ulkoisissa kiintolevyissä on myös yhteensopivuusongelmia, mikä tarkoittaa, että vaikka voit kuljettaa niitä mukanasi, ne vaativat yleensä USB-kaapelin kytkemiseen.